Parla piu piano

Parla più Piano

Parla piu piano

Υπο την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Αυστριακό πολιτιστικό καλοκαίρι” και υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας, το μουσικό σχήμα “Ensemble Retro Wien” παρουσίασε στη Χώρα της Κύθνου ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από τον Mozart, Beethoven έως Nino Rota και Μάνο Χατζιδάκι.

Συντελεστές

Το Μουσικό Τρίο “Ensemble Retro Wien”, που αποτελείται από τους εξαίρετους μουσικούς Ρόζα Πουλημένου – Μέτζο Σοπράνο, Ναταλία Στρίκου – Μαντολίνο και Αναστάσιο Στρίκο – Πιάνο, και έχει εμφανισθεί σε πολλές διεθνείς εκδηλώσεις, παρουσίασε στη Χώρα της Κύθνου να παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα γνωστών μουσικών έργων που άγγιξαν τις ψυχές όλων των συμμετεχόντων.

Ρόζα Πουλημένου

Ρόζα Πουλημένου

Η Μέτζο Σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, με σπουδές στην Ελλάδα, Αγγλία και Αυστρία, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ταϋλάνδη και Η.Π.Α. ερμηνεύοντας όπερα, ορατόριο, λιντ, μουσικό θέατρο και σύγχρονη μουσική και έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά σύνολα και ορχήστρες, και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους. Παράλληλα είναι καθηγήτρια και υπεύθυνη του Τομέα Μονωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας επίσης διδάξει σε σημαντικές Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η Ναταλία Στρίκου γεννήθηκε στην Ουκρανία, όπου και σπούδασε νυκτά έγχορδα με κύριο όργανο το Ντόμρα, ενώ κατά την παραμονή της στον γερμανόφωνο χώρο εστίασε στο μαντολίνο. Έχει εμφανισθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ με συνοδεία πιάνου ή ορχήστρα και ως μέλος συνόλων δωματίου, συνεργάζεται τακτικά ως εξάρχουσα με σύνολα νυκτών εγχόρδων, καθώς και ως μετακαλούμενη μουσικός σε σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα Maestri του Λονδίνου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης και η κρατική Όπερα της Βιέννης σε έργα Βέρντι, Μάλερ, Ρεσπίγκι, Προκόφιεφ.

Ναταλία Στρίκου

Ναταλία Στρίκου

Αναστάσιος Στρίκος

Αναστάσιος Στρίκος

Ο Αναστάσιος Στρίκος, γεννημένος στην Αθήνα το 1972, πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο και πτυχίο Θεατρολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg. Εργάστηκε στο Θέατρο Όπερας του Würzburg ως μουσικός εκγυμναστής και διευθυντής ορχήστρας. Αργότερα εργάστηκε ως πιανίστας και διευθυντής στην διάσημη παιδική χορωδία Wiener Sängerknaben. Η συναυλιακή του δραστηριότητα συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, ορχηστρών, χορωδιών, αιθουσών και συνεργατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχει εμφανισθεί στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Κίνας, της Κορέας και του Μακάο. Έχει περιοδεύσει με πάνω από εβδομήντα σχήματα ανά την Ευρώπη, μεταξύ αυτών με τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες Νέων της Αμερικής. Το 2005 ίδρυσε το μουσικό σχήμα Ensemble Retro Wien. Διδάσκει και διευθύνει σε επτά γλώσσες και έχει κατά καιρούς καταπιαστεί με τη μετάφραση θεατρικών έργων και πονημάτων θεωρητικών της μουσικής στα ελληνικά.

Φωτογραφίες και βίντεο

Χορηγοί και Συνεργάτες

Austrian Embassy Athens logo
Austrian-Greek music summer
hellenic seaways logo
Triton Ferries logo
Goutos line logo
Zante ferries logo
karistia logo

Είπαν για εμάς:

αθηνόραμα

Το Μουσικό Τρίο “Ensemble Retro Wien” στην Κύθνο

EXPERTNEWS.gr

kythniale: Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022

ελculture.gr

“Parla piu piano” από το Μουσικό Τρίο ”Ensemble Retro Wien” στην Πλατεία Ανεμόμυλου στην Κύθνο

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Κύθνος: kythniale “Parla piu piano” το Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022

Δράσεις 2022