Change of Mind

Υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας

Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner

O αυστριακός δεξιοτέχνης ακορντεονίστας Jakob Steinkellner θα δώσει μια και μοναδική συναυλία στην Κύθνο, στο Θεατράκι της Δρυοπίδας, στις 17 Ιουνίου, ώρα 21:00, στο πλαίσιο της Ελληνοαυστριακής φιλίας και των εκδηλώσεων που διοργανώνει η πρωτοβουλία kythniale Γέφυρες πολιτισμού.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ιδιαίτερη σε τεχνική και ύφος συναυλία,  η οποία συνδυάζει παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα με μοντέρνους ήχους και ρυθμούς, και τις  επιρροές του καλλιτέχνη από τις μουσικές του κόσμου, με το παιχνίδι των ήχων της σύγχρονης μουσικής. 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός γιατί ο Jakob Steinkellner είναι ένας βιρτουόζος του ακορντεόν, ο οποίος σε κάθε συναυλία του στον κόσμο, ταξιδεύει το κοινό του με το προσωπικό του ύφος.  

Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μια πρωτοβουλία της AMKE kythniale σε συνδιοργάνωση με το Δήμου Κύθνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2023, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Φιλική συμμετοχή στη συναυλία: Στέφανος Λαρεντζάκης – κρουστά & μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κύθνου.

 

Συντελεστές

Ο Jakob Steinkellner, ακορντεονίστας, παίκτης της φυσαρμόνικας της Στυρίας, συνθέτης και αντισυμβατικός καλλιτέχνης, στις συναυλίες του τοποθετεί πάνω απ’ όλα τα όργανα, τη διατονική φυσαρμόνικα. Έτσι, συνθέτει μία ασυνήθιστη συναυλιακή ατμόσφαιρα. Ειδικά στις πειραματικές του συνθέσεις, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα της αλπικής λαϊκής μουσικής, σε συνδυασμό με μοντέρνους ήχους ή ρυθμούς, ωθώντας τα στα όρια με ελαφρότητα, πολύχρωμες επιρροές από την μουσική του κόσμου και την μεγάλη χαρά του ορχηστρικού παιχνιδιού. 

Ο Steinkellner έχει ήδη περιοδεύσει σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Αγγλία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Ουκρανία, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, η Τανζανία, το Περού, ο Καναδάς κ.α. Με τις συναυλίες τους διασχίζει κυριολεκτικά και νοητά τα σύνορα με εύγλωττο μουσικό πνεύμα, καλλιτεχνική επιτήδευση και στυλιστική ποικιλομορφία, εμβυθίζοντας το κοινό σε διαφορετικούς συναισθηματικούς κόσμους και δημιουργώντας με τη μουσική του καλλιτεχνικά και ψυχικά σημεία επαφής. Περισσότερες πληροφορίες 


www.jakobsteinkellner.com

Jakob Steinkellner

Στέφανος Λαρεντζάκης

Ασχολείται κυρίως με την μουσική, τα τύμπανα και γενικότερα τα κρουστά, επαγγελματικά συμμετέχει σε ορχήστρες, συναυλίες, video clips και συγκροτήματα. Στην δισκογραφία έχει εργαστεί ως μουσικός και παραγωγός, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση και παραγωγή cd (Κερτσόπουλος Aesthetics), εντύπων και διοργάνωσης συναυλιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (Λύραυλος) κ.α. Συνιδρυτής και βασικό μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Αυτό το διάστημα διδάσκει ρυθμολογία και κρουστά σε παιδιά και ενήλικες, ενώ μελετά λαούτο και την παραδοσιακή μουσική της Κύθνου.

Φωτογραφίες και βίντεο

Χορηγοί και Συνεργάτες

Austrian Embassy Athens logo
Austrian-Greek music summer
hellenic seaways logo
Triton Ferries logo
Goutos line logo
Zante ferries logo
karistia logo

Είπαν για εμάς:

ελculture.gr

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Ο Αυστριακός ακορντεονίστας Jakob Steinkellner για μία συναυλία στην Κύθνο

Polis Magazino

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner

Kythnos.tv

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner

monopoli.gr

Κythniale: Πρεμιέρα με το ρεσιτάλ του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner

EXPERTNEWS.gr

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα  Jakob Steinkellner, 17 Ιουνίου

culturenow.gr

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Συναυλία του Αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner στο Θεατράκι Δρυοπίδας

Reporter

Jakob Steinkellner: Ο Αυστριακός ακορντεονίστας για μια μοναδική συναυλία στην Κύθνο 

Full-time.gr

Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner |Κύθνος

athinapoli.gr

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού: Ο Αυστριακός ακορντεονίστας Jakob Steinkellner για μία συναυλία στην Κύθνο

theatermag

Ο ακορντεονίστας Jakob Steinkellner στην Κύθνο

SIN RADIO

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού | Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner | 17 Ιουνίου | Θεατράκι Δρυοπίδας – Κύθνος 

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού | Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner | 17 Ιουνίου | Θεατράκι Δρυοπίδας – Κύθνος

«Change of mind» συναυλία με τον Jakob Steinkellner, στην Kythniale

Δράσεις 2022