Κύθνος: Παιχνίδι

& Ξενάγηση

Χαρτογραφώντας τις «πηγές» της θερμιώτικης κουλτούρας / Διαδρομές στην Κύθνο μέσα από ψηφιακά πολιτιστικά παιχνίδια

Κύθνος: Παιχνίδι & Ξενάγηση είναι ο τίτλος της νέας δράσης της πρωτοβουλίας kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού. Πρόκειται για τη δημιουργία διαδραστικών περιηγήσεων στους οικισμούς της Χώρας, της Δρυοπίδας και των Λουτρών Κύθνου, με τη χρήση της καινοτόμου εφαρμογής Narratologies.

Οι διαδραστικές διαδρομές σχεδιάστηκαν με τη χρήση επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας (Augmented Reality), ώστε να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύθνου, εμβαθύνοντας στην ιστορία των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Λουτρών. Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι εύκολη, απλώς σκανάροντας το QR Code που θα συναντήσουν οι χρήστες σε διάφορα σημεία και σε τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την Κύθνο. Ειδικότερα, πρόκειται να προσελκύσει και να ενεργοποιήσει την τοπική κοινότητα, να παρέχει στους επισκέπτες μια εμβάθυνση στην κουλτούρα του νησιού, να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αποθετήριο της πολιτιστικής της κληρονομιάς καθώς και να προσφέρει ευκαιρίες για βιώσιμο τουρισμό, ενισχύοντας παράλληλα τη συνοχή της τοπικής κοινότητας.

Συνεργάτης

narrotologies_logo_800px