Καλοκαιρινές μελωδίες με

τσέλο & κιθάρα

 

 

 

Το ντουέτο των διεθνούς φήμης μουσικών Cristina Basili και Timotej Kosovinc, θα «ταξιδέψει», στις 27 Ιουλίου στο Θεατράκι Δρυοπίδας, το κοινό της Κύθνου με το τσέλο και την κιθάρα τους, στον ονειρικό κόσμο της κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής. Η μουσική αυτή εκδήλωση, συνδιοργανώνεται, στο πλαίσιο της Ελληνοαυστριακής φιλίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο νησί της Κύθνου, από την πολιτιστική πρωτοβουλία kythniale, το Δήμο Κύθνου και την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα.

Συντελεστές

Cristina Basili

Η Cristina Basili, ελληνικής καταγωγής, μένει μόνιμα στην Αυστρία, είναι τσελίστα με ευαισθησία και εκφραστική ιδιαιτερότητα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της,  έχει πάρει μέρος σε πολλά ρεσιτάλ, φεστιβάλ και κοντσέρτα σε μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, μαζί με διάσημους ερμηνευτές και συνθέτες. Έχει επίσης κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.cristinabasili.com

Ο Timotej Kosovinc, σλοβένος κιθαρίστας,  συνθέτης και λέκτορας στη Μουσική Σχολή της Βιέννης, συνδυάζει στα έργα του το κλασικό με το σύγχρονο, εντάσσοντας υλικό από τη λαϊκή μουσική παράδοση. Στόχος του, η γλώσσα της μουσικής να αγγίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Βραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και σύνθεσης, είναι τακτικός προσκεκλημένος σε διακεκριμένες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης και του Καναδά.

Τimotej Kosovinc

Γιώργης & Βαγγέλης Μπέλλης

Στη συναυλία, γεφυρώνοντας τους δύο λαούς, συμμετέχουν και οι καταξιωμένοι οργανοπαίχτες της Κύθνου Γιώργης και Βαγγέλης Μπέλλης που με το βιολί και το λαούτο τους, αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη διατήρηση και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Φωτογραφίες

Χορηγοί και Συνεργάτες

Austrian Embassy Athens logo
hellenic seaways logo
Goutos line logo
Zante ferries logo